Plata i u julu i avgustu za zaposlene u prosvjeti koji imaju ugovor na određeno

 Plata i u julu i avgustu za zaposlene u prosvjeti koji imaju ugovor na određeno

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je dopis direktorima škola da sa zaposlenima, koji imaju ugovor na određeno koji je istekao 30. juna, zaključe ugovore na 30 dana za mjesec jul, a onda, kada taj istekne, isto urade i za avgust.

U dopisu se navodi kratko da je taj resor obezbijedio novac da se za ta dva dodatna mjeseca isplate zarade zaposlenima koji pripadaju ovoj kategoriji. Takvu odluku su donijeli zahvaljujući inicijativama Sindikata prosvjete i Udruženja nastavnika društvene gupe predmeta.

Iz Ministarstva nijesu odgovarili na pitanje Pobjede odnosi li se ovaj dopis i na zaposlene asistente u nastavi.

Ovi posebni ugovori potpisuju se u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju, kaže za naše novine predsjednica Udruženja nastavnika društvenih predmeta Stanka Vukčević, koja je i članica Sindikata prosvjet. Prema njenim riječima, prethodnih godina su neki zaposelni, po isteku ugovora, dobijali aneks ugovora, te su imali platu za jul, ali ne i za avgust. Taj aneks ugovora se, kaže ona, aktivira samo u posebnim situacijama. A šta će se desiti sa njima nakon toga, u septembru, Vukčević kaže da je neizvjesno, ne samo za njih, već i za one koji imaju ugovore na određeno. Ne zna se koliko će se djece upisati u školama, koliko će imati slobodnih časova, a sve to utiče na potrebu zaposlenja određenog kadra.

Upitana koliko je ukupno zaposlenih na koje se odnosi ovaj dopis Ministarstva, Vukčević kaže da ih je dosta, te da ih u školama ima po 15, 25…

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još