“Ploča” uskoro u novom ruhu

 “Ploča” uskoro u novom ruhu

Odabrano je pobjedničko rješenje konkursa za uređenje “Ploče”, preciznije za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za dio Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana ,,Ulcinj-grad” za lokalitet „Pristan”, koja obuhvata “ploče”,dio ul. 26. novembar na gornjem nivou, i dio novoformirane ulice. br.1 sa izgradjenim prostorom ispod “ploče”, na nižem nivou parking prostora i UP 126).

” Na prvom mjestu je rad pod imenom LN111, arhitektica Lejle Kojić i Nevenke Ivanović iz Bara. Na drugom- rad pod imenom ULQIN Projektantski biro AMAstudio Ulcinj, dok je na trećem mjestu rad pod imenom 0152, arhitekta Marko Bojović iz Podgorice”, objavio je predsjednik Opštine Aleksandar Dabović.

Podsjetimo, opština Ulcinj raspisala je u septembru konkurs.

Tada je objavljeno da je nagrada za prvorangiranog četiri hilhade eura, drugorangiranog dvije hiljade, i za trećerangiranog hiljadu eura.

U konkursu je, između ostalog, stajalo da je izmjenama i dopunama DUP-a “Ulcinj-grad” za lokalitet Pristan predviđena izrada parka, parkinga, zelenila, dječijeg igrališta, skulpturi, česmi, fontana… Sadržaji treba da obuhvate sve starosne grupe.

U cilju poboljšanja kvaliteta života predviđeno je da se velikii zapušteni prostor ispod “ploče” uredi i organizuje kao parking.

Pročitajte još