Počelo raščišćavanje puta u Pinješu

 Počelo raščišćavanje puta u Pinješu

foto Selver Vuković

U Pinješu je počelo raščišćavanje puta, koji je blokiran od 12. januara, kada se obrušilo brdo na tom dijelu i zatrpalo obje kolovozne trake. Radovi će,ukoliko vrijeme posluži, biti završeni za deset dana,rečeno nam je iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti.  Radiće se fazno, po uputima stručnjaka. 

I predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, ranije je najavio da će projekat sanacije klizišta raditi stručni tim za obrušavanje.

” Tom poslu treba prići veoma oprezno, jer je to klizište od preko 3,6 hiljada metara. Ne samo što je zatrpan put, nego je veoma opasno i za kuće koje se nalaze ispod njega“, rekao je Nrekić.

On je tada istakao da reakcija mora biti veoma brza i efikasna i naglasio da stručnjaci moraju razmotriti mogućnost postavljanja zida, koji će, u slučaju potrebe, biti napravljen od betona.

foto Selver Vuković

Nrekić je najavio i da će se sanacija raditi u tri faze.

“ Prvo i ključno, je uklanjanje gornjeg dijela stijene. Način na koji će se ona ukloniti je najbitniji, zbog bezbijednosti”, kazao je Nrekić.

Podsjetimo, u trenutku obrušavanja brda, na putu su se našla I dva vozila u pokretu, u kojima je bilo troje ljudi, ali su pukom srećom prošli bez težih povreda.

Pročitajte još