Počinje pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mjera

 Počinje pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mjera

Izvor: Uprava za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije, od danas će vršiti pојаčan nadzor poštovanja epidemioloških mjera – poštovanje гješenja samoizolaciji, kao i kontrolu postojanja lica odgovornih za provjeru jednog od Nacionalnog kovid sertifikata za ulazak u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

To je zaključak koji su juče na sastanku donijeli predstavnici Uprave za inspekcijske poslove, Uprave policije i Vojske Crne Gore. Povod sastankа је јedna od sugestija sa jučerašnje sjednice Vlade koja je predložila bolju saradnju tih organa u kontrolisanju poštovanja epidemioloških mjeга koje su na snazi, kao i adekvatno postupanje prilikom sprovođenja kaznene politike.

Sasatanku je između ostalih, prisustvovao i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

“Svi prisutni su se saglasili da je potrebno da se, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zdravlja, delegiraju kompetentni i ljudi sa iskustvom ispred svakog organa, koji bi zajedno činili radno tijelo za analizu, koordinaciju, zajedničke aktivnosti i procjenu opeгativnog okvira prilikom sprovođenja donijetih mjera, prema zasebnim, jasno utvrđenim nadležnostima, a koje tijelo bi bilo formirano aktom Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još