Počinje raspodjela turističkih vaučera zdravstvenim i prosvjetnim radnicima

 Počinje raspodjela turističkih vaučera zdravstvenim i prosvjetnim radnicima

foto Selver Vukovic

Danas počinje raspodjela tutrističkih vaučera za zdravstvene i prosvjetne radnike. Njih oko 25.000 dobiće SMS poruku kojom će biti obavijašteni da mogu iskoristiti svoj turistički vaučer u iznosu do 200 eura, kazala je državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Ivana Đurović.

“U sljedećih par dana oko 25.000 zdravstvenih i prosvjetnih radnika će dobiti SMS koji će sadržati instrukcije sa linkom putem kojeg će se moći ulogovati na platformu odnosno veb sajt i dobiti sve neophodne infpormacije”, kazala je Đurović gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Ona je, kako prenosi Portal RTCG, napomenula da niko ne treba da brine ukoliko se desi da je bude izostavljen.

“To nije nikakav problem, uvijek se može dodati tako da niko ne treba da brine i svi zdravstveni i prosvjetni radnici će dobiti turistički vaučer”, kazala je Đurović.

Uslov da budu na listi sa koje prosvjetni i zdravstveni radnici mogu izabrati smještaj gdje žele da provedu svoj odmor steklo je 415 vlasnika provatnog smještaja

“Mislim da će to biti značajan izvor prihoda za vlasnike privatnog smještaja kojima je ova mjera prvenstveno namijenjena, osim prosvjetnih i zdravstvenih radnika kojima dugujemo ogromnu zahvalnost za trud i rad i sve tokom pandemije ali i generalno”, kazala je Đurović.

Ranije je bilo inicijativa da se u budžetu za ovu godinu predvide sredstva za turističke vaučere i za zaposlene u ustanovama socijalne i dječije zaštite. Đurović kaže da je moguće da se i to ostvari.

“Mi smo u razgovorima sa Ministarstvom pa ćemo vidjeti da li je moguće da i oni budu uključeni”, zaključila je Đurović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još