Podnijeli 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja mjera

 Podnijeli 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja mjera

Ilustracija

Uprava za inspekcijske poslove (UiP) podnijela je tokom vikenda 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima.

Iz UiP-a su kazali da su u petak i subotu uveče sprovođene akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Tuzima, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu, Gusinju i Pljevljima.

Kako su naveli, za dvije večeri kontrolisano je ukupno 125 ugostiteljskih objekata, utvrđeno 18 nepravilnosti i podnijeto 15 krivičnih prijava.

“Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja odluke Vlade o posjedovanju kovid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat i nepostojanja osobe koja je zadužena za provjeru jednog od potrebnih sertifikata”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave su rekli da je u Pljevljima podnijeto sedam krivičnih prijava, i to protiv odgovornih osoba u ugostiteljskim objektima “Verona”, “Beba”, “Zelengora”, “Milet bašta”, “Ognjište”, “Kameleon” i “Apolon”.

Kako su naveli, u Kotoru su podnijete dvije krivične prijave, protiv odgovornih osoba u ugostiteljskim objektima “Soleil” i “Lav”.

“U Gusinju je podnijeta jedna krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru “Coloseum”, a u Ulcinju jedna protiv odgovorne osobe u kafe restoranu “Riva”, navodi se u saopštenju.

UiP je, kako su kazali, u Baru podnijela dvije krivične prijave protiv odgovornih osoba u kafe piceriji “Kutak” i restoranu “Masline”.

Iz Uprave su rekli da je u Podgorici podnijeta jedna krivična prijava u “Dublin pub-u”, a u Nikšiću jedna krivična prijava protiv odgovorne osobe u kafe baru “Central perk gastro bar”.

“Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izdato je pet prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,8 hiljada EUR i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kaže se u saopštenju.

Iz UiP su kazali da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i tokom vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2,85 hiljada EUR.

“Kontrolom fudbalske utakmice u Nikšiću između Sutjeske i Podgorice utvrđeno je nepoštovanje propisanih mjera i protiv fudbalskog kluba Sutjeska biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju.

Iz UiP su apelovali na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Oni su najavili da će akcijske kontrole biti nastavljene u narednom periodu.

Iz UiP su zahvalili Upravi policije i Komunalnoj policiji na asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još