Podrška od 100.000 eura za mikro, mala i srednja preduzeća

 Podrška od 100.000 eura za mikro, mala i srednja preduzeća

Fond za inovacije Crne Gore počeo je sa dodjelom bespovratnih grantova za vaučere, vrijednosti do 8.000 eura. Javni poziv za dodjelu inovacionih vaučera objavljen je na sajtu Fonda (www.fondzainovacije.me) i biće otvoren do utroška opredijeljenih sredstava, a ukupan budžet za ovaj program podrške iznosi 100.000 eura.

Kako navode u Fondu, inovacioni vaučeri su jednostavan, brz i efikasan finansijski podsticaj namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP) sa ciljem da se podigne nivo inovativnosti njihovih proizvoda i unaprijedi njihova konkurentnost na tržištu koristeći specijalizovane usluge licenciranih naučnoistraživačkih ustanova.

“Jednim vaučerom može se pokriti najviše 80% ukupnih troškova usluge koju pruža naučnoistraživačka ustanova i može iznositi maksimalno 8.000 eura, dok je korisnik vaučera u obavezi da sufinansira preostali iznos ukupnih troškova usluge. Na Javni poziv mogu se prijaviti MMSP sa sjedištem u Crnoj Gori i u većinskom privatnom vlasništvu, pri čemu udio vlasništva velikog privrednog društva ne smije biti veći od 10%. Prijava za vaučer podnosi se u elektronskom obliku putem portala Fonda: www.programifonda.me”, objašnjavaju u Fondu.

Izvršna direktorica Fonda Bojana Femić Radosavović, navela je da je cilj ovog programa da finansijski podstakne privatna mikro, mala i srednja preduzeća na saradnju sa naučnoistraživačkim ustanovama, kako bi svoje poslovanje i proizvode učinili konkurentnijim na tržištu.

“Prijavljivanje za ovaj program je brzo i jednostavno, a na našem sajtu se nalaze sve neophodne informacije za taj proces. Pozivamo vas da se prijavite, da testirate i otkrijete šta se sve može postići kada se nauka udruži sa privredom”, poručila je Femić Radosavović.

izvor rtcg

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još