Poklonite knjigu mladima Ulcinja

 Poklonite knjigu mladima Ulcinja

Na platou ispred Gradske biblioteke Ulcinj, u petak 23. aprila- kada se obilježava Svjetski Dan knjige i autorskih prava, održaće se akcija sakupljanja knjiga koje će biti smještene u ” Kutku za mlade”, koji je smješten u biblioteci.

Iz NVO Novi horizonti navode da se knjige mogu donirati u terminu od 10.30 do 12 sati, a mladi volonteri će evidentirati svaku knjigu i vrijednim darodavcima uručiti simbolične poklone.

U ovoj javnoj akciji mogu učestvovati svi prijatelji mladih, umjetnici, javne ličnosti, donosioci odluka, roditelji i svi zainteresovani građani Ulcinja.

“Poklonite knjigu mladima – da osnažimo Youth Corner i našu Biblioteku”, poručuju mladi aktivisti.

Youth Corner (Kutak za mlade) funkcioniše u sklopu Gradske biblioteke Ulcinj i nastao je kao zajednički projekat NVO Novi Horizont i ove institucije.

” Ovaj jedinstven prostor namijenjen je mladima da korisno provode svoje slobodno vrijeme, da razvijaju kulturu čitanja, pohađaju različite trening programe, i osmisle i pokrenu inicijative i akcije i sslično”, navode iz ove NVO.

Ovaj događaj podržava Uprava za sport i mlade u sklopu projekta “Aktivni mladi, aktivna zajednica” koji realizuje organizacija civilnog društva Novi Horizont.

Aktivnost će se odvijati u skladu sa važećim mjerama zdravstvene zaštite koje su izdali Institut za javno zdravlje i Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

Pročitajte još