Pokreće se Skupštinska istraga zbog kredita od 20 miliona za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže ?

 Pokreće se Skupštinska istraga zbog kredita od 20 miliona za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže ?

foto Portal Ulcinj ; arhiva

Ulcinjski SDP uputio je Skupštini opštine predlog za otvaranje skupštinske istrage I formiranje anketnog odbora za slučaj kreditnog zaduženja kod Kfw banke u iznosu od 20 miliona eura, za izgradnju vodovodne I kanalizacione mreže. Iz SDP-a navode da je nekorišćene sredstava naškodilo višestruko kako građanima, tako I opštini.

” Neshvatljiva inertnost  I nesposobnost, a moguća I namjerna opstrukcija onih koji su za ovih pet godina, trajanja grejs perioda kredita, trebali stvoriti  uslove da se projekat uspješno realizuje. Ovo je za nas od sudbinske važnosti. Ovo nije samo ekonomsko pitanje, ekološko, socijalno, već je civilizacijsko pitanje”, kazao je predsjednik OO SDP-a Ulcinj Naser Resulbegović .

Resulbegović tvrdi I da je Opštini istekao  rok za povlačenje 20 miliona.

” Istekao je 31.12.2020 godine. Ovo je jedan od razloga formiranja tog anketnog odbora. Pitanje je da li ćemo moći da koristimo ta sredstva ako se napravi neki aneks ugovora I pod kojim uslovima će taj aneks ugovora da se napravi. Dakle , da li ćemo imati dodatnih troškova oko toga, ” navodi Resulbegović.

Iz SDP –a ističu da cilj skupštinske istrage nije utvrđivanje bilo čije krivice.

” Ovaj anketni odbor treba da utvrdi tok postupka, od dana potpisivanja- od donošenja odluke u SO Ulcinj o zaduženju od 20 miliona, do danas” , rekao je on.

Za pokretanje skupštinske istrage neophodna je podrška 1/3 odbornika, odnosno 11. Potpis podrške već je stavilo sedam odbornika FORCE, jedan odbornik Perspektive, dva iz URE, što obezbjeđuje pokretanje procesa. Iz SDP-a očekuju da će ovaj predlog podržati I ostale partije.

Pročitajte još