Policija upozorava: Samo tokom aprila u saobraćajnim nesrećama poginulo šestoro

 Policija upozorava: Samo tokom aprila u saobraćajnim nesrećama poginulo šestoro

izvor FOS media

Na putevima u Crnoj Gori je, tokom aprila, evidentiran povećan broja saobraćajnih nezgoda, u kojima je život izgubilo šest lica, od kojih su čak tri stradala lica bila mlađa od 25 godina.

Iz policije kažu da ih zabrinjava to što su najčešći prekršaji i dalje neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na “punoj liniji” i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Uprava policije skreće pažnju, da ni u jednoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, koji bi kontrolisao ponašanje vozača i sankcionisao svaki uočeni prekršaj.

“Zbog toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, te da prisustvo saobraćajne policije ili strah od kazne ne budu opredjeljujući za oprezniju vožnju, već da savjesnim i odgovornim ponašanjem doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilima”, poručuju iz policije. 

Upozoravaju da će nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

“Još jednom apelujemo na sve vozače da svojim odgovornim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama, što je konačno i naš zajednički cilj”, navodi se u saopštenju policije. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još