Pomognimo građanima Hrvatske: Od sjutra aktivna SMS linija

 Pomognimo građanima Hrvatske: Od sjutra aktivna SMS linija

foto Crveni krst

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i M-telom, aktivirao SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani Crne Gore od sjutra mogu da pruže podršku stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom.

Slanjem SMS-a na broj 15888, moguće je donirati edan euro.

Iz Crvenog krsta kažu da je ova usluga dostupna korisnicima svih operatera u Crnoj Gori, a nakon realizovane donacije svaki donator će SMS-om dobiti potvrdu o uspješno realizovanoj donaciji.

Donacije e moguće realizovati i uplatama na žiro račun: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, sa naznakom „pomoć stanovnicima Hrvatske“.

Crveni krst Crne Gore će sva prikupljena sredstva uplatiti Hrvatskom Crvenom križu.

Napominju da su finansijske uplate za sada najbolji način pružanja podrške, jer iz Hrvatskog Crvenog križa nisu iskazali potrebe za nekim drugim vidom pomoći.

“Apelujemo na sve koji žele da daju doprinos, da to učine putem žiro računa i SMS-a. Ako dobijemo drugačije informacije iz Hrvatskog Crvenog križa, koji aktivno sarađuje i sa drugim službama, obavijestićemo javnost. Podržavamo i svaki vid pružanja podrške i akcija koje se organizuju, jer su ciljevi i namjere svih tih aktivnosti iskreni i humani. Ipak apelujemo da djelovanje bude sinhronizovano, kako bismo jedinstveno pomogli onima kojima je potrebno i da se ne upućuje pomoć koja nije tražena i bez prethodnog dogovora i koordinacije za nadležnim službama i organizacijama”, poručuu iz Crvenog krsta.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još