Porodice preminulih i sjutra ispred bolnice u Baru

 Porodice preminulih i sjutra ispred bolnice u Baru

Sa prethodnog protesta

Članovi i prijatelji porodica Želalić i Kruta, i ove srijede, sa početkom u 12 sati, protestovaće ispred Opšte bolnice u Baru. Oni poručuju da traže odgovornost za preminule, da traže zapošljavanje stručnog kadra, kao i pulmologa kojeg bolnica nema. Traže pravdu,kako su istakli, za svakog narednog covid pacijenta, jer su oni svoje najmilije već izgubili.

“ Porodice Želalić i Kruta neće odustati. Mi smo zakasnili da spasimo svoje, stigli smo u 12 i 5 minuta, ali smo tu da se nikad nikome više ne desi”, kazala je Bobana Želalić, član porodice preminulog u bolnici u Baru, istakavši da će nastaviti i ubuduće sa okupljanima.

“ Bićemo I ove srijede ispred bolnice u Baru tačno u podne. Bićemo tu zbog svih onih koji su mogli biti spašeni, a nijesu zbog nemara doktora u bonici u Baru. Bićemo tu i za sve one pacijente, koji tek trebaju da se smjeste u ovu bolnicu” , poručile su porodice Kruta I Želalić. Kako navode, ti doktori su položili Hipokratovu zakletvu, a nijesu uradili sve što su mogli za ljudske živote.

“ Služili su se notornim lažima, a nisu smjeli. Trebali su biti odgovorni i profesionalni u prijemu, liječenju i otpustu pacijenata. Budimo ljudi”, poručuju porodice preminulih i pitaju koliko je još smrtnih slučajeva bilo od prošle srijede do danas, u regionalnom Covid centru za primorje- u bolnici u Baru.

Porodice Kruta I Želalić pozvali su građane da daju podršku porodicama čiji su najmiliji preminuli od kovida, kao i budućim pacijentima bolnice u Baru. Oni poručuju da se više ne smije ćutati, niti se smije dozvoliti da se kovid pacijenti liječe video pozivom, telefonskim putem, jer doktori iz Bara liječe na daljinu, tako što zovu pulmologe iz KBC-a.

Podsjetimo, Goran Kruta, preminuo je nakon desetodnevnog bolničkog liječenja, u 48. godini života. Porodica tvrdi da su ga neposredno pred smrti zatekli u sobi, bez respiratora, samog , bez ljekarskog nadzora i u polukomi. Tvrde da su ih doktori lagali, jer im je toga jutra javljeno da je Goran na respiratoru. A nije bio, tvrdi porodica.

Porodica Želalić iz Herceg Novog, izgubila je Lazara. Lazar je preminuo u 61.godini života, trećeg dana po prijemu u bolnicu. Želalići tvrde da do informacije o stanju pacijenta nijesu mogli doći. Kažu i da je Lazar dva puta ostajao bez kiseonika, što je sam rekao supruzi, te da nije imao adekvatan nadzor i liječenje.

Prvi protest organizovan je prošle srijede ispred bolnice. Iz Uprave bolnice na protest nijesu reagovali, niti su se obratili okupljenima, a nijesu odgovarali ni na telefonske pozive novinara.

Pročitajte još