Porodice preminulih u bolnici u Baru zadovoljne sastankom sa ministarkom zdravlja

 Porodice preminulih u bolnici u Baru zadovoljne sastankom sa ministarkom zdravlja

foto Portal Ulcinj

Predstavnici porodica preminulih u bolnici u Baru, koji sumnjaju u ispravnost tretmana nad Covid pacijentima, zadovoljni su tokom današnjeg sastanka sa ministarkom zdravlja Jelenom Bojović Borinović.

Jedna od članova porodica preminulih Milanka Kruta kazala je za Portal Ulcinj da su i više nego zadovoljni.

 “ Uvjereni smo da će ministarka učiniti sve da popravi situaciju u Opštoj bolnici u Baru, kao I cjelokupnom zdravstvenom sistemu”, istakla je Kruta.

Porodice preminulih su ministarki Bojović Borinović poklonili pet ruža. “ Uručili smo joj ruže kao simbol života i zdravlja, kao i želje da se nikad nikome ne desi ono što se desilo našim familijama , u bolnici u Baru”, istakla je Kruta.

Prema njenim riječima, ministarki su se zahvalili i za sve što je uradila da bi sačuvala i izliječila veliki broj života, širom Crne Gore.

” I moram istaći, da ne pamtim da je nekada neki ministar pozvao građane, a ministarka Bojović Borinović, samo što je stupila na to mjesto pozvala nas je da nas sasluša i da nam pomogne”, kazala je Kruta.

Portal Bar piše da je nakon razgovora u ministarstvu zdravlja, ministarka kazala da je cilj je da se dodatno unaprijedi,  reorganizuje   i poboljša  funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore.

Rodbina preminulih vjeruje da će novi sistem mnogo toga promjeniti kako “ni jedan pacijent ne ne bi bio prepušten sam sebi”. Zalažu se  da se   “bolesnicima pomogne da budu zbrinuti, liječeni kako treba”.

Ministarka dr Jelenom Bojović Borovinić navodi da je razgovor bio “emotivan i konstruktivan”

-Došli smo do zajedničkog zaključka- niko nema lošu namjeru. Jedini cilj i zajednički zadatak, moj sa svim ljekarima i medicinskim osobljem biće da dodatno unaprijedimo, reorganizujemo i poboljšamo funkcionisanje zdravstvenog sistema na kompletnoj teritoriji Crne Gore, i naravno  u Opštoj bolnici Bar, kazala je ministarka  Bojović Borovinić. Ona je  mišljenja da je najveći problem nastao u nedovoljno dobroj organizovanoj komunikaciji između pacijenata, njihovih najbližih i zdravstvenog sistema.  Povodom smrti naših najmilijih u Opštoj bolnici Bar oboljelih od Covida, naveli su članovi porodica preminulih, “ustanovili smo niz propusta u postupanju sa pacijentiman i njihovom liječenju”

Pročitajte još