Poslanici osudili govor mržnje prema Nimanbeguu

 Poslanici osudili govor mržnje prema Nimanbeguu

Izvor: Skupština CG

Poslanici svih poslaničkih klubova osudili su danas govor mržnje prema poslaniku Force Genciju Nimanbeguu.

Direktor Hidroelektrane Piva, Radomir Radonjić, više puta je putem svog Fejsbuk /Facebook/ profila uvrijedio Nimanbegua po nacionalnoj osnovi.

Poslanik Demokratske partije socijalista Jevto Eraković rekao je da, u ime kluba te stranke i Liberalne partije (LP), osuđuje govor mržnje na račun Nimanbegua od, kako je kazao, predstavnika parlamentrane većine, odnosno njihovih sljedbenika.

“Koji su na neprimjeren način pokušali da unište ono po čemu je Crna Gora bila prepoznata – multikulturalni, multivjerski i međunacioni sklad”, kazao je Eraković.

On je pozvao poslanike da se izjasne o neprimjerenom stavu prema Nimanbeguu.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je, da osuđuje to što se desilo, i dodao da Radonjiću činjenica da je blizak Novoj sprskoj demokratiji (NSD) neće pomoći da izbjegne kritike.

“U ime stranke izvinjavam se Nimanbeguu. To je jedan ispad, a siguran sam da niko ne misli da je to mejnstrim u NSD, i gledaćemo da preduzmemo neke korake da se ovo više ne dešava“, rekao je Radunović.

Vladimir Martinović je, u ime poslaničkog kluba Mir je naša nacija, najoštije osudio govor mržnje prema Nimanbeguu, ali i sve govore mržnje bez obzira o kome se radi.

“Društvo treba da izgradimo kao moderno, evropsko multikulturalno”, kazao je Martinović.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak apelovala je na sve da se spuste tenzije i da svi osude govor mržnje koji je, kako je kazala, nevjerovatan u posljednje vrijeme.

„Ja sam za osudu takvog čina“, kazala je Bošnjak.

Božena Jelušić iz poslaničkog kluba Crno na bijelo rekla je da je dobro što je stiglo izvinjenje, ali se upitala šta bi bilo da je predstavnica bila Albanka.

Marko Milačić osudio je govor mržnje i podsjetio da je tužilaštvo pokrenulo postupak.

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović rekao je da su poslanici, kao članovi Skupštine i predstavnici naroda, dužni da vode računa o nivou demokratske kulture u javnom prostoru.

“Drago mi je što je i opozicija i pozicija osudila ovakav jedan neprimjereni čin koji se u demokratskom društvu ne smije dešavati”, kazao je Šehović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još