Postizborna koalicija moguća sa partijama sa kojima dijele ista programska načela

 Postizborna koalicija moguća sa partijama sa kojima dijele ista programska načela

IZVOR DPS

Nosilac liste „Da, za Ulcinj i Crnu Goru“ Haki Mavrić kazao je Pobjedi da na predstojećim lokalnim izborima u Ulcinju 27. marta očekuje odličan rezultat, ali i istakao kako bi u tom gradu trebalo napraviti širi politički dogovor sa partijama sa kojima dijele ista programska načela, ali i koje imaju profesionalne kadrove koji mogu da izađu na kraj sa izazovima koji ih čekaju.

Demokratska partija socijalista kojoj pripada na izborima u Ulcinju nastupa sa Bošnjačkom strankom, a Mavrić nam je kazao da, osim sa njima, na lokalnom niovu imaju odličnu saradnju i sa drugim manjinskim partijama.

-Njihov stav a i naš je bio da ne idemo u široku koaliciju, jer građani tako na najbolji način mogu da vrednuju naše liste. Očekujemo odličan izborni rezultat. Bez obzira na sve, smatram da nakon izbora trebalo bi napraviti širi politički dogovor sa partijama u Ulcinju, kako bi ubrzali razvoj našeg grada – istakao je on.

Naveo je i da je DPS stranka koja ima širok koalicioni potencijal, posebno kada su u pitanju nacionalne partije koje nastupaju na predstojećim lokalnim izborima.

-Zbog toga često možete da čujete kako ih često zovemo naši tradicionalni partneri. Osim programskih načela koja se moraju podudarati od budućih koalicionih partnera očekujem i profesinalne kadrove koji su kadri da izađu na kraj sa izazovima koji nas čekaju – pojasnio je Mavrić.

Očekuje da će lista koju predvovi ostvariti odličan izborni rezultat, a rekao je i da će postizborna kombinatorika na dnevni red doći nakon 27. marta.

– Očekujem da ćemo ostvariti odličan izborni rezultat i da će naša lista biti stožer nove vlasti u Ulcinju. Jako je važno da Ulcinj dobije stabilnu vlast koja će garantovati ubrzan ekonomski razvoj – naveo je.

Podsjetio je da su u Ulcinju na vlasti zajedno sa nacionalnim strankama po prvi put sa funkcijom predsjednika opštine tokom posljednje tri decenije, ali i kazao da su uprkos brojnim finansijskim poteškoćama dosta toga uradili.

-Očekuju nas brojni izazovi i dok se ne budu vidjeli rezultati kvalitetnog rada ne mogu biti zadovoljan. Prethodne četiri godine ne mogu baš biti poredive, jer smo posljednje dvije godine dominatno posvetili u borbi protiv pandemije odnosno kako bi sačuvale živote naših građana. Ipak, i u takvim vanrednim okolnostima po sve nas i privredu Ulcinja, uvjeren sam da su stanovnici Ulcinja u DPS prepoznali odgovornost i ozbiljnost – naglasio je Mavrić.

Govoreći o programu liste koju predvodi kazao je i da njega čine novi i mladi ljudi koji stoje iza projekata koje planiraju da sprovedu.

-Jako je važno prepoznati probleme građana i zajedno ih rješavati. Ulcinj ima bogatu kulturnu i istorijsko nasljeđe koje moramo valorizovatu Ono sto je Ulcinju jako potrebno jeste razvoj infrastrukture putne, komunalne i vodovodne koji nam je preduslov za ekonomski razvoj, a tu prije svega mislim na turizam kao najznačajnu privrednu gradnu zatim i poljoprivredu – rekao je Mavrić.

Svako ko je u prethodne četiri godine imao prilike da sarađuje s opštinom Ulcinj, dodao je, mogao je da prepozna novu energiju koju je DPS uveo u lokalnu samoupravu.

-Sa postojećom listom idemo korak dalje. Stručnost, dokazana profesionalnost i čestitost kandidata za odbornike s naše liste dovoljna su garancija da će Ulcinj voditi uspješno i putem razvoja – istakao je Mavrić.

Uvjeren je da će Ulcinj biti jedan od svijetlih primjera buduće evropske Crne Gore koju karakteriše multietnički sklad, ali i opština u koju će svi dolaziti da uživaju ili da se bave biznisom.

-Potencijali su tu, imamo sposobne ljude, tako da su ti ciljevi realni i održivi – zaključio je Mavrić.

IZVOR POBJEDA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još