Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine i Udruženja maslinara Valdanos

 Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine i Udruženja maslinara Valdanos

Memorandum o saradnji potpisan je danas između Opštine Ulcinj i Udruženja za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinartsvo – VALDANOS, o zajedničkoj implementaciji projekta ARISTOILPLUS: GOOD PRACTICES TO PRODUCE A HEALTHY EXTRA VIRGIN OLIVE OIL, koji finansira Evropska unija preko Interreg Mediteranskog programa.

” Projekat ARISTOILPLUS je projekat u čijem je fokusu maslinarstvo i proizvodnja ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Projekat obuhvata implementaciju niza aktivnosti koje imaju za cilj unaprijeđenje kvaliteta ekstra djevičanskog maslinovog ulja na području Ulcinja i Crne Gore”, saopštio je predsjednik Opštine Aleksandar Dabović.

Kako je naveo, tokom implementacije projekta, maslinarima Ulcinja i Crne Gore biće na raspolaganju vrhunski stručnjaci iz oblasti maslinarstva iz Grčke, Italije, Španije i Hrvatske.

” Takođe, preko projekta ARISTOILPLUS sprovešće se niz promotivnih aktivnosti usmjerenih ka povećanju svijesti maslinara i građana o važnosti poštovanja najviših standarda kada je uzgoj i tretiranje masline u pitanju”, rekao je Dabović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još