Potrošnja vode je na maksimalnim vrijednostima! Očekuje se i poteškoće što se tiče redovnog vodosnabdijevanja uz moguće manje prekide

 Potrošnja vode je na maksimalnim vrijednostima! Očekuje se i  poteškoće što se tiče redovnog vodosnabdijevanja uz moguće manje prekide

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

                U vezi jučerašnjih javnih saopštenja u medijima a povodom javnog okupljanja gradjana starog grada zbog iskazanog nezadovoljstva u vezi problema sa redovnim  vodosnabdijevanjem  pojedinih  potrošača  u  Starom  Gradu, društvo  ViK  Ulcinj daje sledeće saopštenje za javnost:

Ovlašćeni zaposleni tehničke službe već dvije nedjelje su prisutni u Starom Gradu a sve u cilju praćenja potrošnje kao i otkrivanja mogućih kvarova. Pored ovih aktivnosti, nadležne službe za održavanja vodomjera su pristupile i  čišćenju  ventila  kao  i  vodomjera  potrošača  u  Starom  Gradu sa ciljem skidanja  nečistoće i mogućih začepljenja. Takodje se pristupilo i kontinuiranom  praćenju  potrošnje  vode  u  pojedinim  zonama  na  teriotriji  opštine  Ulcinj  sa  ciljem  smanjenja  nenamjenske  potrošnje  i  povećanja  pritiska  u  međuzoni. U medjuvremenu pod ovih aktivnosti, ovo društvo je redovno obavještavalo i zahtjevalo od potrošača u donjoj  zoni  Starog  Grada  da racionalnije koriste potrošnju  vode a sve sa  ciljem  da  stanovnicima u gornjoj zoni povećali  protok  vode.

Poremećaj redovnog vodosnabdijevanja na ovom dijelu grada, tj. Starog Grada I naselja Liman, takodje je uzrokiI velike izgradnje kako stambenih tako i poslovnih  objekata  u  Ulcinjskom  Polju a što nije pratilo izgradnju nove infrastrukture koja bi pratila povećanu potrošnju na ovom dijelu.

Pored aktivnosti koje se preduzimaju zadnjih dana u vezi sa poboljšanjem situacije u vezi sa vodosnabdijevanjem takodje obaviještavamo javnost da Izvorišta  u  opštini  Ulcinj su u hidrološkom minimumu a uzevši  u  obzir i velike temperature zadnjih više od mjesec dana kao i veliki boj posjetilaca, potrošnja vode je na maksimalnim vrijednostima koje ovo društvo može isporučiti te Uzimajući u obzir ove okolnosti, očekuje se i narednih dana da budu poteškoće što se tiče redovnog vodosnabdijevanja uz moguće manje prekide.

Na kraju, apelujemo na sve korisnike javnog vodovoda a ujedno i zahtjevamo da što racionalnije koriste vodu i ne koriste istu za zalivanja bašta i drugih javnih površina jer svaka prolivena količina uvećava mogućnost prekida redovnog vodosnabdijevanja.

Pročitajte još