Predstavnici političkih partija u Ulcinju očekuju mirnu i korektnu predizbornu kampanju

 Predstavnici političkih partija u Ulcinju očekuju mirnu i korektnu predizbornu kampanju

foto PORTAL ULCINJ

Žrijebanje u Opštinskoj izbornoj komisiji završeno, “ srećni brojevi” dodijeljeni, potvrđeno pet izbornih lista i izborna trka može da počne. Ali, još uvijek nema uobičajene predizborne atmosfere i euforije u najjužnijoj opštini u Crnoj Gori. Predstavnici političkih partija vjeruju da će tako I ostati, te da će ovo biti jedna mirna kampanja.

Ćazim Hodžić ispred koalicije “Za novi početak” (URA, SD, SDP, Albanska alternativa i Demokratska partija Fatmira Đeke ) očekuje da tokom predizborne kampanje neće biti neke političke borbe.

“ Očekujem da će kampanja u Ulcinju biti mirna i da će proteći u prijateljskim odnosima.  Ne očekujem neku političku borbu, već da do glasova I povjerenja građana dođemo isključivo preko naših programa”, kazao je Hodžić.

On je uvjeren da će Koalicija Za novi početak donijeti ubjedljivu pobjedu u našem gradu.

“ Naša koalicija predstavlja jedan novitet u Ulcinju, pet političkih subjekata se okupilo I odabralo najbolje ljude, za koje vjerujemo , da će u naredne četiri godine uspješno voditi ovaj grad” , kazao je Hodžić.

Mirnu predizbornu kampanju očekuju I u Forci.  

“ Naša očekivanja su da izbori proteknu u što mirnijem tonu, u smislu da se anomoziteti koji su bili prethodnih godina, stišaju I da se skoncentrišemo na programe koje svaka lista predstavlja za razvoj našeg grada”, rekao je Ardijan Mavrić, ispred FORCE.

On vjeruje I da će FORCA ostvariti dobar izborni rezultat.

“ Ubijeđen sam da ćemo kao FORCA imati najveću podršku građana. Budući da izlazimo sami na izbore, time pokazujemo da imamo tu snagu I da možemo biti nosioci razvoja Opštine Ulcinj”, istakao je Mavrić.

Driton Salaj ispred koalicije Demokratske unije Albanaca I Demokratskog saveza u Crnoj Gori smatra, takođe ne sumnja u uspjeh, jer je njihova koalicija, kako navodi izašla sa kvalitetnom listom I konkretnom ponudom.

“ Jedno dobro iznenadjenje za našu listu je da smo dobili broj jedan na glasačkom listiću . Očekujemo dobre rezultate iako su nas ovi izbori zatekli malo nepripremljene, ali smo se brzo organizovali i izašli smo preg gradjane sa konkretnom ponudom , sa jednom listom mladih kandidata, koji su se pokazali do danas u svojim profesijama.i očekujemo da će tako nastaviti I u vođenju Opštine, u zajedničkim poslovima za opšte dobro ovog društva”, kazao je Salaj.

Njihova poruka za sve građane je, kako kaže, da da glasaju njihovu listu .

“ Za naš Ulcinj sa identitetom i dostojanstvom”, poručio je Salaj.

Elizabeta Mrnjačević ispred koalicije “ Da za Ulcinj I Crnu Goru”, koju čine Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka, kaže da očekuju najbolje rezultate na predstojećim izborima, jer su, kako ističe, lista koja brine o svim građanima.

“ Mi smo ubijeđeni da će naši građani birati najkvalitetniji kadar koji će ih voditi u naredne četiri godine. Mi smo ubijeđeni da će građani upravo taj kvalitet prepoznati na našoj listi”, kazala je Mrnjačević.

Podsjetimo, prva na glasačkom listiću je Koalicija Demokratska unija Albanaca i Demokratski savez, redni broj dva pripao je Demokratama, tri- Koaliciji URA, SD, SDP, Albanska alternativa i Demokratska partija Fatmira Đeke  “Za novi početak”, četiri FORCI I pod rednim brojem pet je koalicija Da za Ulcinj I Crnu Goru, koju čine Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još