Preduzetnici iz dijaspore donirali Crnoj Gori 60 respiratora, željeli da ostanu anonimni

 Preduzetnici iz dijaspore donirali Crnoj Gori 60 respiratora, željeli da ostanu anonimni

izvor Ministarstvo zdravlja

Crnogorski zdravstveni sistem dobio je donaciju od 60 respiratora, vrijednu oko milion dolara, od privrednika crnogorskog porijekla iz dijaspore, koji su izrazili želju da ostanu anonimni, saopšteno je danas iz Ministarstva zdravlja.

Zahvaljujući se u ime tog resora i Vlade na toj značajnoj donaciji, koja je danas stigla u Crnu Goru, državni sekretar Borko Bajić istakao je da je ona realizovana zahvaljujući inicijativi grupe privrednika crnogorskog porijekla, u kojoj su posredovali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

“Ova vrlo vrijedna donacija dolazi u pravom trenutku, u vremenu kada se borimo sa koronavirusom i kada nam je prijeko potrebno da dodatno ojačamo zdravstveni sistem i sve zdravstvene ustanove, kako bi podjednako imale kapaciteta da se izbore za virusom COVID-19”, kazao je Bajić.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović naglasila je da donacija 60 respiratora u toku pandemije COVID-19 dovoljno govori koliko je značajna za zdravstveni sistem.

“To je najvažnija vrsta donacije koja nam je u ovom trenutku potrebna i jedini način da tehnički pospješimo sadašnje kapacitete zdravstvenog sistema Crne Gore. Jedan od osnovinih ciljeva Ministarstva zdravlja je da ujednačimo i tehnički kvalitet pružanja zdravstvene zaštite i u najmanjoj opštoj bolnici koja postoji na tlu Crne Gore. Ako uzmemo u obzir značajno povećanje broja respiratora koje sada imamo zahvajujući ovoj donaciji, jasno je da će kvalitet zdravstvene zaštite biti značajno unaprijeđen”, kazala je Radulović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još