Prekinut rad lokalnog parlamenta

 Prekinut rad lokalnog parlamenta

foto Selver Vuković

Sjednica lokalnog parlamenta, prekinuta je nakon djelimičnog usvajanja dnevnog reda. Nakon nepuna dva sata rada, sjednica je prekinuta, kako bi se održao kolegijum predsjednika klubova, na zahtjev predsjednika Opštine Ljora Nrekića. Na kolegijumu je dogovoreno da se nastavak sjednice zakaže za srijedu. Tokom dva sata rada, jedva je uspjelo da se djelimično usvoji dnevni red. Raspravljalo se o Predlogu završnog računa za 2019. godinu, za koji je Odbor za statut I propise dao negativno mišljenje, pa je iz GP URA traženo da se o toj tački ne glasa, već samo raspravlja.

Arian Murati iz redova FORCE, koja je dio lokalne vlasti, naglasio je da su svi rokovi probijeni, kada je predlog završnog računa u pitanju, pa čak i za rebalans tekućeg budžeta. Murati je istakao da se takvo kašnjenje ne može pravdati. “  Ne možete reći da revizor nije stigao da uradi reviziju završnih računa. Ukoliko ne stiže, angažujte novog”, poručio je Murati

Zamjerki je bilo i zbog neraspisivanja konkursa za stipendiranje najboljih studenata, kao I projekata za NVO sektor.

Nrekić je kazao da postoje sekretarijati I komisije koje su zadužene za to.

“ Nikada nisam rekao, niti naredio da se konkursi ne raspisuju. Niko iz izvršne vlasti nije rekao da nema novca za studente I da im ne treba dati. Sve što sam potpisao I dao sam, a ne kao moji prethodnici Nazif Cungu I Fatmir Đeka. Lako je potpisati odluku I odobriti sredstva, treba ih dati. Pa su se tako neki student napaltili preko izvršitelja. Što ne smatram da je u redu, ali ako gledamo kumulativno, mnogo više sam im ja dao nego oni prethodni”, kazao je Nrekić.

Nadležni sekretarijati I službe, bio je jasan , nijesu završili posao, kada su konkursi u pitanju.

“Neću da ih opravdavam, niti branim, ali rad je bio otežan. Okolnosti su takve. Imamo ljudi koji šest mjeseci nijesu došli na posao, a tuže Opštinu i preko izvršitelja hoće da naplate putne troškove, a nema ih na poslu”, istakao je Nrekić.

Pročitajte još