Pridružite se u subotu velikoj akciji čišćenja obale

 Pridružite se u subotu velikoj akciji čišćenja obale

NVO Dr Martin Šnajder Jakobi poziva sve zainteresovane da se da se pridruže akciji čišćenja, u subotu 22.03.2021. sa početkom u 9 sati.

” Ova akcija se organizuje po drugi put u okviru projekta “Obala Ulcinja bez plastike”, a finansira je GIZ.Svake godine hiljade tona otpada završi u moru, od čega 60% čine plastični materijali. Ako ste zabrinuti zbog ove plastike koja opet završava u našem tijelu i uznemireni rasprostranjenošću otpada u našem okruženju, dođite i vi, pridružite se i podstaknite promjene, zabavljajući se i upoznavajući nove ljude”, navode iz NVO dr Martin Šnajder.

Ove godine akcija se organizuje u saradnji sa javnim preduzećima, lokalnim i nacionalnim nevladinim organizacijama, zakupcima “Pacha surf plaže, Dolciniun Kitesurf plaže i Ka’banya kitesurf plaža.

” Na Ka’banya kitesurf plaži  nakon akcije družimo se uz sendviče i vodu i pravimo tablice  sa informacijama “No plastic” i slično. Udružimo snage kako bismo očistili dine i medjuprostore koji nisu pod zakupom. Šta je potrebno? Ponesite dobro raspoloženje, višekratnu flašu za vodu (koji ćemo napuniti svježom i hladnom vodom) i ako je moguće javite ili povedite sa sobom prijatelje ili članove porodice da nam se pridruže u ovoj korisnoj akciji za sve”, kazali su organizatori.

Ukoliko želite da budete dio akcije prijavite se na sledeći broj: 069069188.

 ” Mjesto okupljanja: Pacha Surf beach u 9 sati. Držimo se distance i svih mjera koje su neophodne na suzbijanje corona virusa. Zajedno za čistiju obalu”, navode iz NVO dr Martin Šnajder.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još