Prijava za subvencije za aprilske plate do 28. maja

 Prijava za subvencije za aprilske plate do 28. maja

izvor Pixabay

Ministarstvo ekonomskog razvoja obavijestilo je javnost da produžava rok podnošenja prijava za subvencionisanje aprilskih zarada za osam dana. Prvobitno je rok bio određen do 20. maja.

Saopštenje prenosimo integralno.

“Ovim putem Vas obavještavamo da preduzetnici koji se oporezuju po stvarnom dohotku, i koji su finansijske iskaze predali u zakonskom roku do 30.04.2021., zahtjev za subvencije aprilskih zarada mogu predati u periodu 19-28. maj 2021. godine.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je početkom mjeseca informisalo privredu o nastavku realizacije Programa subvencionisanja zarada u II kvartalu, uz napomenu da će za preduzetnike koji se oporazuju po stvarnom dohotku i koji finansijske iskaze predaju u zakonski predviđenom roku do 30.04.2021. godine, zbog tehničkih razloga, prijava biti omogućena u posebno definisanom roku.

Nakon obrade finansijskih iskaza od strane Uprave prihoda i carina i na bazi toga integrisanja podataka u elektronski servis „Program za dodjelu subvencija“, obavještavamo ovu kategoriju preduzetnika da zahtjeve za subvencionisanje aprilskih zarada mogu predati od 19. maja, zaključno sa 28. majem.

Za sve konsultacije i podršku na raspolaganju je tim Ministarstva ekonomskog razvoja putem e-mail adrese subvencije@mek.gov.me.”

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još