Primljene prve vakcine u Ulcinju

 Primljene prve vakcine u Ulcinju

foto Portal Ulcinj

Prvu vakcinu danas je u Domu zdravlja u Ulcinju primila vd direktorka te ustanove Sadija Holaj. Ulcinjskom Domu zdravlja dostavljeno je 25 vakcina za zdravstvene radnike, koje su danas I iskorišćene. Vakcine su u prvoj turi primili zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama.

foto Portal Ulcinj

” Najbolja zaštitna mjera je normalno vakcinizacija i imunizacija stanovništva. Danas smo po instrukciji Ministarstva zdravlja dobili 25 vakcina , koje su namijenjene za zdravstvene radnike koji su na , tako reći, prvoj liniji fronta i u direktnom kontaktu sa inficiranim pacijentima. Naši zdravstveni radnici su izrazili želju da se vakcinišu i sada očekujemo i drugu turu vakcina, odnosno revakcinaciju. Revakcinacija će uslijediti za 21 dan”, kazala je Holaj.

Ona je istakla da se veoma brzo očekuju i vakcine za stanovništvo, o čemu će građane , izmedju ostalih, informisati i njihovi izabrani doktori.

foto Portal Ulcinj

Doktorka Holaj je istakla da nije imala nikakvu neželjenu reakciju nakon vakcinisanja.

” Moja poruka za građane je da je imunizacija najbolja preventivna zaštita od infektivnih bolesti. Boljeg lijeka za zaštitu nema. Moja preporuka je da svi oni koji mogu, koji imaju indikaciju da prime vakcinu, to i učine”, poručila je direktorka.

Danas se vakcinisao i specijalizant epidemiologije dr Krešnik Mustafa.

foto Portal Ulcinj

” Dobro se osjećam i moja preporuka svima je da se vakcinišu, čim se ukaže prilika za to”, kazao je dr Mustafa.

On je istakao da je vakcina jedina sigurna zaštita , ali i jedini način borbe protiv COVID-a 19.

Pozvao stanovništvo da prime vakcinu , jer je bezbjedna i jedina sigurna zaštita i način borbe protiv COVID-a 19.

” Nakon vakcinacije preporučljivo je mirovanje od 15 do 30 minuta u Domu zdravlja, kako bi se ispratilo da li osoba možda ima kontraindikacije nakon vakcinacije”, kazao je dr Mustafa.

On je pozvao građane da poštuju sve epidemiološke mjere, da vode računa o distanci, da nose maske i izbjegavaju gužve, kako bi se, kako je naveo, pandemija redukovala.

On smatra da je epidemiološka situacija u Ulcinjuu izuzetno loša, čak i alarmantna.

Pročitajte još