Privrednici: Neradna nedjelja je populistička mjera, ukinuti je do ljetnje sezone

 Privrednici: Neradna nedjelja je populistička mjera, ukinuti je do ljetnje sezone

Izvor: Twitter

Neradna nedjelja je populistička mjera i treba je ukinuti do početka ljetnje sezone, jasno su juče na sastanku Vladi saopštili privrednici.

Vlasnik kompanije Donator Zoran Bulatović, kao i direktor Ekspo grupe Ljubomir Šćepanović, smatraju da se mora vratiti radna nedjelja.

“U predstojeću turističku sezonu se ne može ući bez toga. To bi bio manji prihod za sve nas. Zakon o neradnoj nedjelji nije u prilog izvozu Crne Gore i turizmu od koga svi zavisimo. Neradna nedjelja je omogućila oko 65 neradnih dana u jednoj godini, a to je isto toliko dana manje profita i prihoda u budžet države”, rekao je Bulatović.

Njegovo mišljenje dijeli i vlasnik Ekspo grupe.

“Neradna nedjelja je populistička mjera. Naši zaposleni imaju slobodne dane, a sa ovom mjerom nas je država oštetila. Samo 6,5 miliona smo izgubili zbog toga, pa računajte koliko je to PDV-a”, rekao je Šćepanović.

Uslijedio je odgovor ministra poljoprivrede poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića.

“Mi smo u Vladi razmišljali o ukidanju neradne nedjelje, ali je to trenutno odloženo. To sada mora da sačeka, ali brzo će biti na Vladi i ponovo ćemo razmatrati sve. Moj stav je da nedjelja treba biti radna, jer je prodaja domaćih proizvoda važna u ovom vremenu i svako novo zaposlenje’, naglasio je Stijović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još