Programsko angažovanje za 560 nezaposlenih na šest mjeseci

 Programsko angažovanje za 560 nezaposlenih na šest mjeseci

Za dva programa odobreno 1.377.264 eura (Foto: RTCG)

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) realizovaće još dva programa “Osposobljavanje za samostalan rad” i “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” u cilju povećanja zapošljivosti srednjoškolaca sa evidencije Zavoda, odlučio je Upravni odbor Zavoda, na sjednici, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

“Zavod će zaključiti ugovore sa 112 izabranih izvođača i započeti sprovođenje dva programa, za 560 nezaposlenih lica iz evidencije Zavoda. Za finansiranje ovih programa Upravni odbor Zavoda odobrio je ukupno 1.377.264 eura, odnosno 688.632 eura, po programu”, istakli su u saopštenju ZZZCG.

Programi će se realizovati, kako navode, u saradnji sa poslodavcima koji će sa nezaposlenim licima uključenim u programe zaključiti ugovore o radu, u trajanju od šest mjeseci.

“Program ‘Osposobljavanje za samostalan rad’ ima za cilj povećanje zapošljivosti i zaposlenosti 280 nezaposlenih lica III i IV nivoa obrazovanja, bez radnog iskustva u području rada stečene kvalifikacije nivoa obrazovanja. Istovremeno, drugi Program ‘Osposobljavanje za rad kod poslodavca’ doprinijeće povećanju zapošljivosti i zaposlenosti 280 nezaposlenih lica čija znanja, vještine i kompetencije nijesu dovoljne za obavljanje poslova određenih radnih mjesta. Mjesečno učešće Zavoda u finansiranju ovih programa osposobljavanja je 409,90 eura, po učesniku programa”, dodaju u saopštenju.

Navode da će se programi realizovati u saradnji sa poslodavcima koji će sa nezaposlenim licima uključenim u program zaključiti ugovore o radu, u najkraćem trajanju od šest mjeseci.

“Očekivanja su da će oba programa učesnicima omogućiti sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih za samostalno obavljanje poslova u stečenom nivou obrazovanja te da će poslodavci određeni broj angažovanih lica zadržati i po isteku programa”, zaključili su u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još