Projekat uređenja skele usaglasiti sa zahtjevima mještana

 Projekat uređenja skele usaglasiti sa zahtjevima mještana

izvor Opština Ulcinj

Uređenje Velike skele ispod zidina Starog grada obustavljeno je nakon otpora građana, a zainteresovane strane na inicijativu prvog čovjeka Ulcinja Aleksandra Dabovića konačno su se i sastale.

” Inicirao sam sastanak predstavnika lokalne uprave, Javnog preduzeća Morsko dobro, projektantske firme Studio Synthesis iz Podgorice i predstavnika građana potpisnika peticije za projekat uređenja Velike skele”, saopštio je Dabović.

On je podsjetio da građani smatraju da projekat ima značajne nedostatke i traže da se njime predvidi određeni broj parking mjesta, površina skele bude popločana kamenim pločama, izgradi lukobran… čime bi se postojeće rješenje značajno unaprijedilo.

” Prisutni su na sastanku naglasili značaj usaglašavanja projekta sa zahtjevima mještana prilikom realizacije projekta, tako što će urgirati za izmjenu i dopunu DSL Sektora 63 koji će dati inovirano rješenje za cio zahvat od velike skele, šetališta ” Pristana ” do hotela Jadran koji čini neraskidivu cjelinu i kao takvu je trebamo posmatrati”, saopštio je Dabović.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još