Prvi letovi Aeroflota iz Moskve do Crne Gore 28. aprila

 Prvi letovi Aeroflota iz Moskve do Crne Gore 28. aprila

Izvor: Foto: Марина Лысцева/ТАСС

Direktni letovi ruske nacionalne avio-kompanije “Aeroflot” iz Moskve do Tivta planirani su za kraj aprila.

Na internet stranici kompanije u prodaji su avionske karte počevši od srijede, 28. aprila. Cijena karte iznosi nekih 350 eura (32 hiljade rubalja), a dužina trajanja leta tri sata i 20 minuta.

Za početak letovi će se odvijati jednom nedjeljno sa aerodroma Šeremetjevo.

Ovo se uzima kao ohrabrujući znak pred nadolazeću ljetnju turističku sezonu, jer je rusko tržište jedno od najvažnijih za Crnu Goru. Takođe, istraživanja pokazuju da je naša država među pet najpoželjnijih destinacija za Ruse.

Vlada je ove sedmice produžila bezvizni režim za državljane Ruske Federacije koji će moći da borave u Crnoj Gori bez vize do 90 dana uz važeći dokument (pasoš) u periodu od 1. aprila do 31. oktobra 2021. godine.

Prethodno je ruskim državljanima odobren ulazak u Crnu Goru uz negativan PCR test, sertifikat o vakcinaciji protiv virusa kovid-19 ili potvrdu o prisustvu antitijela.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je prije nekoliko dana da će 28. aprila početi prvi letovi iz Ukrajine ka Crnoj Gori, kao i da je najavljeno 28 nedjeljnih letova za Tivat i Podgoricu u špicu turističke sezone iz te države.

Vlada projektuje da će prihodi od turističke sezone ove godine dostići 65 procenata onih iz rekordne 2019. godine.

izvor FOS media

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još