Prvog dana vakcinisano 20 građana Ulcinja

 Prvog dana vakcinisano 20 građana Ulcinja

foto PORTAL ULCINJ

U Domu zdravlja u Ulcinju prvog dana vakcinacije biće vakcinisano 20 pacijenata, od 80 pa naviše godina kineskom vakcinom Sinofarm, , kazala je Portalu Ulcinj direktorka te zdravstvene ustanove Sadija Holaj.

Već je, kako je istakla, u prijepodnevnoj smjeni vakcinisano deset , dok će u poslijepodnevnoj biti vakcinisano još deset građana.

” Sve je proteklo u najboljem redu. Nije bilo nikakvih komplikacija, niti neželjenih reakcija. Istovremeno se odvija vakcinacija i u Domu zdravlja u Vladimiru i odaziv je dobar”, kazala je Holaj.

Do sada se za vakcinaciju u Domu zdravlja Ulcinj prijavilo 300 građana, životne dobi od 80 godina, pa naviše.

izvor FB, direktorka Doma zdravlja u Ulcinju dr Sadija Holaj

” Za sada je dobar odaziv, zadovoljni smo kako se odvija kompletan proces oko vakcinacije”, istakla je Holaj.

Dom zdravlja u Ulcinju dobio je u prvoj turi za vakcinaciju stanovništva 450 doza Sinofarmovih vakcina.

Posljednjih dana i broj novinficiranih na dnevnom nivou opada, što pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje. Juče je bilo 354 aktivna slučaja, dok je broj novoinficiranih iznosio 25. Sedmicu prije toga, broj novopozitivnih redovno je prelazio cifru od 40, dok je Ulcinj danima bio u vrhu liste sa brojem inficiranih građana, i prelazio je brojku od 500. Od kako je uveden lok daun , na insistiranje lokalne samouprave, brojka je počela da opada.

” Nadamo se da su sve te mjere dale rezultate. Pada broj inficiranih, ali opet imamo brojku koja prelazi 350 aktivnih slučajeva. Svi oni dolaze po terapiju u Dom zdravlja. Vidjećemo kakve rezultate ćemo imati danas. Poboljšava se stanje, ali još uvijek nije dobro”, poručila je Holaj.

Pročitajte još