Putevi mokri, ima snijega i poledice, sitniji odroni

 Putevi mokri, ima snijega i poledice, sitniji odroni

Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori u nižim predjelima jutros se saobraća po mokrim putevima, dok na dionicima u višim predjelima ima snijega i poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG upozoravaju na sitnije odrone na dionicama koje prolaze kroz klisure i usjeke.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na regionalnom putu R-3 Pljevlja-Čemerno u periodu od 11 do 14 sati i 30 minuta biće obustave saobraćaja zbog održavanja međunarodne brdske trke Pljevlja 2022.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje-Špiljani zbog radova u tunelima dolaziće do povremenih obustava saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a saobraćaj se na mjestu radova obavlja jednom trakom naizmjenično, mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog izgradnje bulevara u Podgorici, od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta, izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.

MINA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još