Radnici Centra za kulturu stupaju sjutra u štrajk, ukoliko Opština nastavi da ih ignoriše

 Radnici Centra za kulturu stupaju sjutra u štrajk, ukoliko Opština nastavi da ih ignoriše

foto Portal Ulcinj

Radnici Centra za kulturu održali su danas štrajk upozerenja, u trajanju od pola sata, jer u ovoj godini nijesu primili nijednu mjesečnu zaradu. Ukupno im se duguje deset plata. Ukoliko se poslodavac, odnodno Opština ne oglasi do sjutra, 23 stalno zaposlena stupiće u štrajk koji će podrazumijevati minimum procesa rada. U okviru JP Centar za kulturu posluju Muzej, Biblioteka I Dom kulture.

foto Portal Ulcinj

“ Kako poslodavac nije već par mjeseci našao za shodno da bar jednu platu obezbijedi radnicima Centra za kulturu, a obećavao je to svake nedjelje, bili smo primorani da donesemo ovu odluku. Ovo je teška odluka, I ne dešava nam se ovo prvi put, ali nadamo se da će biti zadnji I da će neko konačno imati sluha za naše problem”, kazala je predsjednica Sindikalne organizacije JP Centar za kulturu Ljiljana Janinović.

Ona podsjeća da je predsjednik Opštine formirao u ranijem period Radnu grupu, koja je trebala da iznađe rješenja za radnike javnih preduzeća.

foto Portal Ulcinj

“ Do danas ništa nije učinjeno, a prema informacijama koje imamo naše preduzeće se na sastancima radne grupe nije ni pominjalo. Radnici Opštine su do danas primili tri I po mjesečne zarade za ovu godinu, mi nijednu, a duguje nam se ukupno deset”, kazala je Janinović.

foto Portal Ulcinj

Radnike Centra za kulturu podržali su danas zaposleni u RTV Ulcinj i JP za uzgoj i zaštitu divljači.

Pročitajte još