Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u završnoj fazi

 Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u završnoj fazi

izvor Opština Ulcinj

Raskopane ulice i radovi kroz Ulcinj rezultat su izgradnje kanalizacione mreže u naseljima Totoši, Bijela Gora, Bratica i Kodre.

Radove izvodi kompanije SPIGA S.R.P. iz Italije, a iz lokalne samouprave obavještavaju da radovi ulaze u završnu fazu i uskoro očekuju njihovo okončanje.

” Potpuno razumijem nezadovoljstvo i negodovanje građana koji su zbog raskopanih ulica imali poteškoća u funkcionisanju i obavljanju svojih dnevnih aktivnosti. Projekat izgradnje kanalizacione mreže podrazumijeva polaganje kanalizacionih cijevi na dubini od oko dva metara ispod površine, pa se samim tim raskopavanje ulica i puteva nije moglo izbjeći2, kazao je predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

Kako je istakao, projekat izgradnje kanalizacione mreže za naselja Totoši, Bijela Gora, Bratica i Kodre, od velikog je značaja za Ulcinj, koji teži da bude konkurentna turistička destinacija.

” Realizacijom ovog projekta se trajno rješava ispuštanje otpadnih voda pometunih naselja u kanal Bratice i time rješavamo veliki ekološki problem za nas i buduće generacije. Siguran sam da će benefiti ovog projekta brzo istisnuti sjećanje na nelagodu i probleme koji su se dešavali u fazi izgradnje. Svim građanima ovih naselja se zahvaljujem na saradnji i strpljenju”, poručio je Dabović.

🇦🇱
Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još