Raniji vlasnici od danas mogu nesmetano ući u svoje maslinjake u uvali Valdanos

 Raniji vlasnici od danas mogu nesmetano ući u svoje maslinjake u uvali Valdanos

foto Selver Vukovic

Raniji vlasnici maslinjaka u uvali Valdanos, od danas mogu ući slobodno na svoja imanja, ali ne i ubirati plodove, odluka je Uprave za imovinu , koju je potpisao direktor Blažo Šaranović. Takva odluka donešena je na zahtjev Vlade od 4.decembra, o čemu je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović danas informisao javnost.

” Udruženje za zaštitu I povraćaj imovine Ulcinj, na čijem je čelu Luka Batko Đakonović, uputilo je zathjev potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, da se dozvoli ranijim vlasnicima revitalizacija maslina, čišćenje maslinjaka obraslog u korove, rezidbu maslina u cilju revitalizacije istih, obradu zemljišta- gnojidbu maslina, kao i kasnije ubiranje plodova maslina, kao i samo čišćenje puteva kroz maslinjak. Abazović je zahtjev proslijedio Upravi za imovinu i Ministarstvu finansija, koja je donijela pozitivno rješenje na zahtjev bivših vlasnika da im se omogući revitalizacija maslina I čišćenje pristupnih puteva,” pojasnio je Bajraktari.

foto URA Ulcinj

“ Ovo je velika vijest za građane Ulcinja. Od danas vlasnici mogu slobodno ući na svoja imanja I koristiti ih. Ovo je prvi korak ka povraćaju imovine ranijim vlasnicima, maslinarima jer njihovo zemljište nikada nije privedeno namjeni. Ovim činom prestaje nepravda, koja godinama muči građane Ulcinja”, poručio ej Bajraktari.

foto URA Ulcinj

On je Portalu Ulcinj kazao da će prvo uslijediti velika organizovana akcija čišćenja I raskrčavanja puteva u staroj maslinadi u uvali Valdanos, koja je decenijama zapuštena.

“ Potom će vlasnici čistiti svoju imovinu, koja je konačno oslobođena. Ono što očekujemo je da će vrlo brzo imovina biti u potpunosti vraćena ranijim vlasnicima”, rekao je Bajraktari.

Pročitajte još