Ribar sa Bojane poručuje da neozbiljne investicije ne mogu spasiti Adu

 Ribar sa Bojane poručuje da neozbiljne investicije ne mogu spasiti Adu

foto Selver Vukovic

Ribara I vlasnika restorana na Bojani Marka Mašanovića koji je na obalama rijeke godinama i istinski je zaljubljenik u ovo mjesto, nije iznenadio posljednji neuspjeli projekat Morskog dobra- postavljanje napera, odnosno lukobrana od džambo vreća, koje je prvi jači jugo, kako on kaže, rasturio.

“ Evo vidite posljedice nevremena. Od vreća nema ništa, ugrožen je I još jedan objekat Ulcinjske rivijere. Iznijeli su radnici sve iz njega. Ovo su mnogo mala ulaganja da bi se Ada spasila. I sve ovo nije trebalo radit dok ova nevremena ne prođu, I posle ozbiljno krenuti sa radovima, da se ovaj prostor sačuva. Pijeskom se plaža mora dohraniti, jer od prvog do drugog ušća plaža nema ni metar pijeska”, istakao je Mašanović.

Marko Mašanović

Punjenje džambo vreća I pravljenje lukobrana, počelo je u četvrtak, 4.februara. Mašanović je i prvog dana upozorio da ovakav projekat ne može zaštiti Adu, niti dati rezultate.

“ Neozbiljno je, zaista je neozbiljno. Ovo je otvoreno more, problema ima lukobran u Baru sa ovakvim nevremenom, a ne vreće na sred otvorenog mora. Ne može to da opstane, nema šanse. Ja nijesam stručnjak, ali ovdje sam decenijama, znam iz iskustva kakva su ovdje nevrijemena, “, kazao je Mašanović.

Mašanović podsjeća nadležne da je nudističko ostrvo Ada dala milione državi i gradu, tokom uspješnih ljetnjih sezona, a da zauzvrat, kako kaže, nije dobila ništa. Poručuje da je krajnje vrijeme da se ozbiljno pristupi rješavanju problema nestanka plaže.

Pročitajte još