Ribari ručno izvlače čamce iz mora, dizalica van funkcije

 Ribari ručno izvlače čamce iz mora, dizalica van funkcije

foto Portal Ulcinj

Električna dizalica za izvlačenje i spuštanje manjih čamaca u lučici Kacema, na Pristanu, van funkcije je gotovo mjesec dana, javljaju Portalu Ulcinj ribari. Oni tvrde da se dizalica, koju je postavilo JP Morsko dobro prije nešto više od godinu dana, često kvari,te da se na popravke čeka neobjašnjivo dugo. Ribari, kada je dizalica van funkcije, čamce moraju vaditi iz vode ručno.

Iz Morskog dobra, Portalu Ulcinj do danas nijesu odgovorili kada će dizalica za čamce biti popravljena.

foto Portal Ulcinj

Ulcinjanin Amir Resulbegović koji je zadužen za upravljanje električnom dizalicom, kaže da je obavijestio nadležne o kvaru, te da će uskoro biti otklonjen.

“U pitanju je mali kvar, ali mi ne smijemo mimo Morskog dobra popravljati vinču. Mora doći njihova ekipa, koja je zadužena za to. Obavijestio sam ih, sigurno će doći naredne sedmice. Nije u pitanju veliki problem, a i ne vade se sad čamci tako često”, kazao je Resulbegović.

Ipak, ima onih kojima pokvarena dizalica smeta. Upitan, kako ribari posljednji mjesec vade čamce iz mora, Resulbegović potvrđuje da to rade ručno.

“Pomažemo jedni drugima, uvijek nas ima dosta. Snalazimo se, uglavnom. Ne ostane nijedan čamac u more, ako nailazi nevrijeme”, tvrdi Resulbegović.  

Podsjetimo, elekrtična dizalica investicija je Morskog dobra, vrijedna oko 35 hiljada eura.

 Montaži čelične konstrukcije i krana prethodila je izgradnja betonske temeljne stope i prateće infrastrukture, postavljanje eletričnih instalacija,  te izvođenje radova na proširenju ulaza radi lakšeg pristupa dizalici.

foto Portal Ulcinj Lučica Kacema

Kompletna čelična konstrukcija dizalice je napravljena od izuzetno kvalitetnog materijala, antikorozivno je zaštićena od uticaja morske sredine i opremljena uređajem za osiguranje od preopterećenja. Upravljanje dizalicom vrši se daljinskim upravljanjem.

Pročitajte još