Roditelji odlučuju da li će djeca nositi masku

 Roditelji odlučuju da li će djeca nositi masku

Izvor Pixabay

Roditelji učenika će moći da odaberu da li će njihovo dijete nositi masku u školi ili ne, a da Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta neće obavezivati djecu da ih nose. To je jedan od zaključaka koji je na sastanku dogovoren u Institutu za javno zdravlje, saopštila je Alternativa Crna Gora, prenose Dnevne novine.

Naime, oni su na Fejsbuku naveli da bi u slučaju da je resor Vesne Bratić ostao pri stavu da učenici, nastavnici i ostali zaposleni moraju da nose maske od 1. septembra organizovali proteste.

“Kao što smo najavili, Alternativa je zastupala stav da djeca ne nose maske, da se taj izbor ostavi na roditeljima. Upozorili smo ljude iz Instituta za javno zdravlje da ćemo u slučaju obavezujuće mjere da djeca nose maske mi organizovati prosteste ispred Ministarstva zdravlja. Zaključak ovog sastanka je da će roditelji imati pravo izbora, te da Ministarstvo prosvjete neće obavezivati djecu da nose maske”, navodi se u saopštenju Alternative.

Obrazovanje je, kako dodaju, obavezno i Ministarstvo neće moći “da naredi nijednom djetetu da nosi masku”.

“U svakom slučaju, sljedeći sastanak je zakazan za utorak kada će se donijeti konkretni zaključci i smjernice djelovanja”, poručuju.

Na sastanku je, kako su kazali, pomenuto i da svako četvrto dijete ima probleme sa mentalnim zdravljem zbog ovog stanja, te je ukazano i na problem da samo 11% srednjoškolaca prati nastavu “UČI DOMA”, zbog čega pitaju da li stvaraju djecu bez znanja i obrazovanja.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još