Sanacija plaže na Adi i dalje na čekanju

 Sanacija plaže na Adi i dalje na čekanju

foto Selver Vukovic

Kako stvari stoje, od dugo najavljivane I očekivane sanacije plaže na Adi Bojani, nema ništa. Naime, dio plaže na kojem su, po projektu, trebali da budu postavljeni naperi, nestao je. Priroda je I ovog puta preduhitrila institucije, koje su očigledno predugo čekale da krenu u hitnu sanaciju erozije plaže.

“ Tenderi prolaze, prolazi vrijeme, situacija na Adi se pogoršava. Smještajne jedinice I restoran već su u potpunosti uništeni, a konfiguracija terena je znatno promijenjena od trenutka kada se krenulo sa izradom projekta, do danas. Jedan dio plaže više ne postoji, u pitanju je oko 40 metara,i Morsko dobro sada traži nove tačke za postavljanje napera. Najvjerovatnije će uslijediti revidiranje projekta”, pojasnio je direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović.

On podsjeća da je projekat počeo da se radi u novembru mjesecu.

 “ Rađen je po hitnom postupku, ali vidimo da izgleda više ništa nije hitno”, kazao je Đakonović.

Prema njegovim riječima, da nije propao tender za nasipanje plaže uoči prošle turističke sezone, situacija na Adi danas zasigurno ne bi bila ovako tragična.

“Trebalo je da se naspe pijesak ispred objekata Ulcinjske rivijere. Tender je dva puta raspisivan I propao je. Vrijednost radova bila je 50 hiljada eura. Da se tada nasuo pijesak I posao završio, ne bi talasi radili objektima ovo što rade. I tog stava smo svi u Rivijeri. Šteta ne bi bila ovolika”, rekao je Đakonović.

Oni su angažovali I procjenitelja da utvrdi stvarnu visinu štetu, I ono što očekuju je puna pomoć države kada je sanacija Ade I objekata u pitanju. Podsjetimo, prošle sedmice iz Morskog dobra je objavljeno da je sve konačno spremno za početak sanacije erozije plaže na Adi Bojani, po projektu hitnih interventnih mjera.Saopštili su I da je izvođač radova I zvanično uveden u posao, te da će kompletan posao- postavljanje napera i nasipanje plaže pijeskom, biti gotov za 20 dana.

Pročitajte još