Saslušan Abazović: Sve što znam, zna i policija

 Saslušan Abazović: Sve što znam, zna i policija

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da inspektori danas nijesi ni znali za koje krivično djelo su ga pozvali na saslušanje, piše Portal RTCG. On je u Specijalnom policijskom odjeljenju saslušan u svojstvu građana.

Abazović je saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji koje je iznio gostujući u emisiji “Načisto” na TV “Vijesti”.

On je tada kazao da imaju operativna saznanja da je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa protestima na Bogetićima, a da su u sve to uključene još četiri osobe, od kojih su neke bivši i sadašnji pripadnici Uprave policije i SAJ-a.

“Oni ne znaju za koje krivično djelo su me pozvali na saslušanje. Sva operativna saznanja koja ja posjedujem, posjeduje i Uprava policije”, rekao je Abazović.

Imena policijaca, kako je rekao, nema potrebe da iznosi, a sve se, smatra on, dešava sa ciljem da se zataška učešće pojedinih ljudi na skupovima.

“Sve je ovo besmisleno”, rekao je Abazović.

Kako je Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje provjeravaju i tvrdnje premijera Zdravka Krivokapića o umiješanosti Veselina Veljovića u izazivanje, kako tvrdi premijer, nereda u državi, koje finansira organizovani kriminal.

Danu je iz Specijalnog policijskog tima ranije rečeno da je nadležni tužilac od premijera tražio da mu dostavi dokaze ili saznanja o umiješanosti Veljovića u proteste.

Veljović je odbacio optužbe premijera Krivokapića da stoji iza protesta.

Izvor: Portal RTCG

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još