SD partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet

Socijaldemokrate (SD) biće partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet, kazao je lider te stranke Damir Šehović, nakon konsultacija o mandataru za sastav nove vlade sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

“Saglasili smo se da je politička kriza neodrživa i da bi u kratkom roku trebalo tražiti rješenja. Razmijenili smo mišljenja o manjinskoj vladi i saglasili se da bi bilo dobro da Crna Gora sa stranputice krene evropskim putem”, rekao je Šehović nakon sastanka, prenosi portal Vijesti.

SD će, kako je dodao, biti partner svim snagama kojima je evropska Crna Gora prioritet.

“Računam da će narednih dana biti završene konsultacije i da će nakon toga biti poznato ko će biti mandatar”, rekao je Šehović.

Šehović je naveo da su prošle nedjelje imali razgovor sa predstavnicima Građanskog pokreta URA.

“Saopštili smo da bi morali da raščistimo s kleronacionalizmom, sa namjerom da se u Crnu Goru uvodi teokratija, da bi smo morali da raščistimo sa srednjevjekovnim sistemom vrijednosti da bi bili partneri”, kazao je Šehović.

Kako je kazao, ako principi koje su iznosili budu bili prihvatljivi za ostale, SD će biti spreman da podrži formiranje te vlade i da bude njen dio.

Damir Šehović

“Na predsjedniku je da procijeni ko bi mogao biti mandatar. Nijesam predlagao nikoga, s obzirom da je to ustavna nadležnost predsjednika države”, rekao je Šehović za agenciju Mina.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još