Sekulović će voditi Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

 Sekulović će voditi Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava

izvor MUP

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović vodiće Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava do izbora novog ministra, saznaje Dan.

On će biti koordinator u Ministarstvu pravde, dok se ne izabere naslednik dosadašnjeg ministra Vladimira Leposavića, koji je nedavno smijenjen u Skupštini.

Tokom prethodne nedjelje, premijer Zdravko Krivokapić je u Skupštini rekao da je donesena odluka da on bude koordinator Ministarstva pravde i da će odmah biti imenovan i državni sekretar, koji će imati snage i znanja da se izbori sa mnogim problemima. 

Leposavić je smijenjen na predlog premijera Zdravka Krivokapića zbog odgovora na pitanje o genocidu u Srebrenici. Smjena ministra pravde zatražena je uz tvrdnju da je negirao genocid, što je on demantovao. 

Odlukom poslanika, on je smijenjen 17. juna. Tom prilikom je glasalo 80 poslanika, 43 su bila za, 27 protiv, dok je uzdržanih bilo 10.

Leposavić je smijenjen glasovima opozicionih partija DPS-a, SDP-a, BS-a, SD i poslanika vladajuće većine iz Građanskog pokreta URA. 

Deset poslanika iz koalicije „Mir je naša nacija“, okupljene oko Demokrata, bilo je uzdržano, a 27 iz koalicije za „Budućnost Crne Gore“, koju predvodi DF, bilo je protiv.

Nakon izglasavanja smjene Leposavića, poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović saopštio je da će taj politički savez bojkotovati rada crnogorskog parlamenta zbog te odluke.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još