Servis eVakcinacija čeka odobrenje

 Servis eVakcinacija čeka odobrenje

Izvor: Pixabay

Crnogorski Fond za zdravstveno osiguranje još nije dobio zeleno svijetlo od resora na čijem je čelu dr Jelena Borovinić-Bojović, da bez dodatnih troškova na već postojećoj platformi eZdravlje implementira novi eservis eVakcinaCovid19 preko kojeg će se građani moći prijavljivati za vakcinaciju protiv korona virusa.

Da su dobili saglasnost iz Vladinog resora zaduženog za zdravstvo, kazali su Dnevnim novinama iz te ustanove, do sada bi servis koji je već mogao biti spreman sa svojih 150.000 registrovanih korisnika ili skoro 25 odsto ukupnog stanovništva Crne Gore pružio značajne informacije po pitanju masovne vakcinacije.

U Srbiji, dodaju, rade program vakcinacije na bazi 11 odsto prijava stanovništva na sličnom servisu.

“Još nemamo zvaničan odgovor ili stav Ministarstva zdravlja po ovom pitanju. Prema aktivnostima Ministarstva zdravlja koje pratimo, vjerovatno će pokušati da razviju svoj servis koji ima isti cilj kao ponuđeni od strane Fonda. U svakom slučaju, Fond će biti na raspolaganju za svaku opciju koja ima za cilj efikasnu borbu protiv Covid infekcije”, poručili su iz Fonda.

Podsjetimo, Fond za zdravstveno osiguranje ponudio je prije osam dana rješenje koje, kažu, može biti spremno za tri dana i sa ulaganjima od 0 eura.

Ponuđeno rješenje u Fondu smatraju korisnim za procjenu odaziva građana na vakcinaciju, odabira proizvođača i odgovarajućih količina, što je, ističu, dobar osnov za ugovaranje i planiranje finansijskih sredstava.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još