Sindikat prosvjete: Pristaćemo na prekovremeni rad ako nam uruče anekse ugovora

 Sindikat prosvjete: Pristaćemo na prekovremeni rad ako nam uruče anekse ugovora

izvor FOS media

Prosvjetni radnici pristaće na prekovremeni rad samo ukoliko im na vrijeme, uruče anekse ugovora, zaključak je sjednice Izvršnog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore, piše Dan.

Predstavnici Sindikata prosvjete obavili su u subotu razgovor sa predstavnicima Vlade o zahtjevu da im se obezbijedi isplata za dodatni rad sa učenicima tokom epidemije, ali su dobili negativan odgovor.

Svi učenici u Crnoj Gori su u ponedjeljak počeli da prate nastavu onlajn, dok bi od naredne sedmice trebalo da se vrate u učionice, nakon što su škole odlučile da naizmjenično organizuju nastavu za polovinu odjeljenja, odnosno 15 đaka.

Iz Sindikata prosvjete je saopšteno da je shodno Zakonu o radu, poslodavac obavezan da najkasnije tri dana prije izvođenja prekovremenog rada, odnosno uvećanog obima posla, zaposlenom uruči aneks ugovora.

“Zaposlenima se prije početka održavanja nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama, odnosno prije 25. januara, u pisanoj formi moraju uručiti odluke (aneksi ugovora) o izvođenju prekovremenog rada. Ukoliko to ne bude učinjeno, odnosno ako ne dobiju anekse, prosvjetni radnici nijesu obavezni da prekovremeno rade”, saopšteno je iz Sindikata.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još