“Situacija u CG teška, kao i u većini zemalja, nadležni čine sve što mogu”

 “Situacija u CG teška, kao i u većini zemalja, nadležni čine sve što mogu”

izvor gov.me

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je kao i u većini zemalja, ozbiljna i teška, a nadležne državne institucije čine sve kako bi se što efikasnije izborili protiv pandemije izazvane virusom COVID-19, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, ministarka se sastala danas sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Maglenom Plugčijevom. 

Plugčijeva je uputila riječi podrške i zahvalnosti svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori i cjelokupnom zdravstvenom sistemu na ogromnim naporima i požrtvovanju tokom pandemije izazavane korona virusom.

Foto: Ministarstvo zdravlja 

Borovinić Bojović se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci Bugarske, posebno u ovom za cijeli svijet izazovnom vremenu, kada se borimo sa teškom epidemijom i istakla da je intenziviranje i produbljivanje saradnje između dvije zemlje od obostranog interesa.

Ministarka je takođe upoznala bugarsku ambasadorku sa aktivnostima koje Ministarstvo zdravlja sprovodi u borbi protiv COVID-19, nabavci vakcina, procesu vakcinacije, kao i planovima za naredni period.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još