Ski centri smanjili cijene, pa bilježe rekordne posjete

 Ski centri smanjili cijene, pa bilježe rekordne posjete

izvor FB

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić kazala je da zimski centri, uprkos vanrednim okolnostima i epidemiološkim mjerama, bilježe rekordnu posjećenost.

Tome je, kaže, doprinijela i cjenovna politika. Popuštanje nekih mjera uslovila je da poraste i broj posjetilaca zimskim turističkim centrima.

Izražavajući zadovoljstvo činjenicom da su sva skijališta u Crnoj Gori otvorena, te da su spremno dočekala zimsku sezonu, Radak-Kukavičić je u Jutarnjem programu TVCG rekla da najveću posjećenost bilježe ski centri u Kolašinu i na Žabljaku.

“Tu su i ostali ski centri, ali moram da pomenem i naše ski centre koji su se cjenovnom politikom potrudili da privuku veći broj zainteresovanih da pođu u zimske centre”, rekla je ona.

Građani da poštuju mjere

Za prvih 15-20 dana januara bila je, kaže, jako dobra posjećenost zimskim turističkim centrima, uprkos vanrednim uslovima i epidemiološkim mjerama.

“Naši ski centri bilježe rekordnu posjećenost, prošli vikend pogotovo. Ta posjećenost će se sigurno nastaviti, s tim da imamo ograničenje da se početkom školske godine smanjuje broj skijaša tokom radne sedmice”, rekla je Radak-Kukavičić.

Apelovala je na građane i posjetioce da poštuju mjere, kako ne bi došlo do zatvaranja skijališta usljed epidemioloških mjera.

Snijega ima više nego dovoljno

“Dogovor je sa ski centrima da će nastojati da naprave i održe veći red na ski centrima, a negdje su i oni istakli da oprema koja se nosi, i dužina skija, obezbjeđuje dodatnu zaštitu kad je u pitanju virus. Posebna dimenzija su ugostiteljski objekti, pa molimo građane da imaju razumijevanja za mjere”, rekla je sagovornica TVCG.

Snijega u centrima ima i više nego dovoljno, pa su očekivanja da će ga biti i tokom februara, ali i u prvoj polovini marta.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još