Slučaj policajca Rudolfa Elezovića: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga

 Slučaj policajca Rudolfa Elezovića: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koga

Nakon prikupljenih dokaza i podataka Više državno tužilaštvo VDT u Podgorici utvrdilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo koje osobe povodom smrti policiskog službenika Rudolfa Elezovića, saopštila je državna tužiteljka i rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica.

– U predmetu formiranom povodom pronalaska tijela R.E., u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju 08. juna 2021. godine, nakon što su tokom izviđaja preduzete sve neophodne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja, te od nadležnih pravosudnih organa Republike Albanije dostavljena dokumentacija formirana povodom nestanka lica R.E., nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo je našlo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica za bilo koje krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti – navodi se u saopštenju.

Nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga Marina 27. maja prošle godine.

Službenici granične jedinice pronašli su nekoliko dana kasnije u koritu rijeke Bojane, tijelo bivšeg šefa ulcinjske policije Rudolfa Elezovića, a mediji su tada navodili da se sumnja da je riječ o samoubistvu.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još