SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja organizovao obuku o javnom zastupanju

 SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja organizovao obuku o javnom zastupanju

izvor SOS telefon

Aktivistkinje NVO @SOS telefon za zene I djecu zrtve nasilja@ iz Podgorice, Berana, Niksica, Bijelog Polja, Ulcinja, Plava i Rozaja od 15. do 17. aprila u Ulcinju prolaze obuku o javnom zastupanju .

Ova obuka, kako navode iz SOS telefona, sprovodi se kroz projekat „Multisektorka saradnja-uslov prevencije i zaštite od rodno zasnovanog nasilja“, koji u partnerstvu sprovode SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica i SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Ulcinj.

Projekat je finansiran kroz program„OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa Fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Program je finansijski podržan od strane Evropske komisije, a posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

“Javno zastupanje pomaže organizacijama da utiču na  donosioce odluka da se politike zaštite žena žrtava nasilja bolje sprovode i kontinuirano unapređuju. Kao rezultat obuke učesnice će napraviti detaljan plan za zajedničku inicijativu, kojom će se predložiti rješenja za poboljšanje propisa i postupanja nadležnih institucija u slučajevima porodičnog nasilja” kazala je za Portal Ulcinj Lidija Brnovic- trenerica na obuci.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još