Spajić zadužen da formira radni tim za Zakon o porijeklu imovine

 Spajić zadužen da formira radni tim za Zakon o porijeklu imovine

arhiva

Ministarstvo finansija Crne Gore, na čijem je čelu Milojko Spajić, zaduženo je da izradi nacrt zakona o porijeklu imovine i u tom cilju biće formirana radna grupa koja će raditi na tom propisu, saznaje Dan u Vladi.

Kako je saopšteno, osnova za rad biće predlozi dva politička subjekta i sugestije koje su crnogorskim institucijama dostavili inostrani eksperti.

Iako je premijer Zdravko Krivokapić nedavno na premijerskom satu kazao da se zakon o porijeklu imovine piše, da su imali tri predloga i da usaglašavaju tekst, te da se nadaju da će vrlo brzo biti poslat Skupštini na usvajanje, po informacijama Dana, posla ima još i sve je izvjesnije da bi taj akt u skupštinsku proceduru mogao ući na jesen ove godine.

I u vremenu mandata prethodne vlade bilo je pokušaja da se ovakav zakonski projekat stavi na dnevni red parlamenta, ali tadašnja većina to nije prihvatila.

Poslanici u martu prošle godine nijesu prihvatili zahtjev Demokratskog fronta da se u dnevni red uvrsti predlog zakona o porijeklu imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine.

Osnovni razlog za donošenje ovog zakona, kako je navedeno u obrazloženju, bila je provjera imovine koja je stečena u vrijeme tranzicije društvenog kapitala u privatni.

Nova parlamentarna većina i vlada, kada su preuzimali konce vlasti, najavili su da će zakon o porijeklu imovine biti jedan od prioritetnih, u cilju jačanja vladavine prava u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još