Špic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana

 Špic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana

kajtsurf plaža Laguna

Špic sezone u Ulcinju očekuje se u narednih nekoliko dana, kazao je za Agenciju Mediabiro direktor HTP Ulcinjska rivijera Bojan Đakonović.

„Trenutno još nije došlo do onog špica da se popune sve kapaciteti ali sledećeg vikenda očekujemo znatno bolju popunjenost“, ističe on.

Što se tiče gostiju na Ulcinjskoj rivijeri, Đakonović kaže da je trenutno oko 150 gostiju u hotelskim dijelu i preko 30 gostiju u kampu.„U odnosu na ono što se dešavalo ranije možemo reći da smo zadovoljni. Najviše je gostiju iz regiona, Srbije i BiH a odnedavno imamo goste i sa Kosova. Što se tiče gostiju iz Evrope u Ulcinju najviše borave Njemci“, rekao je on.

Ulcinjska rivijera upotpunila je svoju ponudu dolaskom škole jahanja. Đakonović kaže i kako planiraju dodatne inovacije u gastronomskoj ponudi a proširiće i kapcitete restorana.


„Zadovoljni smo popunjenošću restorana i očekujemo da će se on još unaprijeđivati na zadovoljstvo nas i svih gostiju Ade Bojane“, poručuje Đakonović.

I zakupac plaže Laguna i hotelijer Petar Delić zadovoljan je početkom jula.

„Očekujemo veći intenzitet u narednim danima i nadamo se da će se do 15. jula sve popuniti onako kako smo navikli u špicu sezone“, kaže on.

Kazao je i kako ima dosta kajt surfera koji uživaju u vjetru na plaži te da se nada da će oni koji su došli iz daleka uživati na Adi Bojani.

„Uglavnom su tu gosti iz Njemačke, Austrije i Švajcarske. Mi sarađujemo sa pet turoperatora iz Njemačke kao i sa dva turoperatora sa iz Francuske i Austrije. To su agencije koje šalju kajtere širom svijeta i mi smo zadovoljni što su došli baš kod nas. Ima ih sasvim dovoljno za početak sezone“, rekao je on.

Ipak, ističe, kako ne mogu praviti paralelu sa 2019. godinom jer je sezona počela dosta kasnije.

„Tada smo u maju imali ovoliko kajtera a sada je sve kasnilo zbog mjera. Sada su te stvari liberalizovane i nadamo se da će sada gosti većim intenzitetom posjećivati kajt. Kajt dopriniosi posjećenosti i Ulcinj je po tome jedinstven“, rekao je on.

Kajteri su, kaže, dobri gosti, sa dobrom platežnom moći. Oni su avantursiti, nijesu mnogo zahtjevni i vole vjetar.

Plažu Laguna, zaključuje, posjećuju najviše gosti iz Srbije kao i domaći gosti iz Podgorice.Novo

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još