Šta građani pitaju Krivokapića:Dolazite li na Prajd, da li ćete povući priznanje Kosova?

 Šta građani pitaju Krivokapića:Dolazite li na Prajd, da li ćete povući priznanje Kosova?

Izvor: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić saopštio je juče da će povodom 100 dana Vlade odgovarati na pitanja građana na Tviteru, a do sada su mu građani postavili preko 1000 pitanja.

U komentarima mogu se vidjeti pitanja mnogih NVO aktivista, novinara i funkcionera partija. 

Krivokapić je najavio da će građanima odgovore na pitanja dati u srijedu.

Portparol SDP-a Mirko Stanić postavio je pitanje da li će Krivokapić podnijeti ostavku zbog, kako tvrdi, katastrofalne epidemiološke situaciju, tajnog zaduženja od 890 mil eura, gubitka stotina radnih mjesta, porasta ksenofobije, napada na manjinske narode, žene, LGBT zajednicu i unižavanja crnogorske države.

NVO Sačuvajmo Sinjajevinu interesuje kada će biti ukinuta odluka o vojnom poligonu na Sinjajevini.

Aleksandar Zeković navodi da je ukidanje Zakona o slobodu vjeroispovijesti nije kako se najavljivalo riješilo stvarnost podjela.

“Intenzivno je u javnom diskursu pitanje o nacionalnom pomirenju. Кao zagovornik procesa suočavanja sa rošlošću pitam: Da li Vlada planira da sa opozicijom pokrene dijalog o nacionalnom pomirenju?

LGBT aktivista Danijel Kalezić je pitao da li će Krivokapić prisustvovati Montenegro Prajdu.

Zdravko Cimbaljević se zanima za LGBT prava, navodeći da prava i obaveze države i društva prema istopolnim parovima u Crnoj Gori nijesu jednaka u odnosu sa onima koje uživaju parovi suprotnog pola.

“Da li ste bilo šta uradili da to promijenite u zadnjih 100 dana?”, pita on. 

U nastavku je niz zanimljivih pitanja koje su građani postavljali: 

-Zasto na čelnim pozicijama javnih preduzeca postavljate partijske kadrove (Nacionalni parkovi, Morskog dobro…) i hoce li se ta praksa nastaviti do kraja mandata Vlade? Jeste li na to “primorani” kako bi Vlada opstala? Zasto u javnim preduzecima ne postavite nezavisne experte?

-Zašto su kreditne linije IRF-a za start-up preduzeća, čak i lošije, nego pod prethodnim menadžmentom? Narod je očekivao makar 1% nižu kamatu nego prije, kao i malo lakše obezbjeđivanje kredita nego prije.

-Kada ćete povući priznanje Kosova? Naš narod se borio 30. avgusta.

-Zamolila bih Vas da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja pokrenete proces sistematizacije radnih mjesta,protokola o radu i opisa poslova za  zaposlene u KCCG sa završenim specijalističkim studijama zdravstvene njege.Predhodni menadžment je to potpuno zanemario. Prethodni menadžment je postavljao glavne sestre bez konkursa,zamolila bih Vas da preispitate kako i zbog čega su unapređene,i koji su kriterijumi za unapređenje.Ta praksa šteti zdravstvenom sistemu.

-Da li vjerujete da ste prekršili epidemiološke mjere Crne Gore i Republike Srpske, svojim posjetom i učestvovanjem na sahrani episkopa Atanasija?

-Da li ćete osnovati Demohrišćansku partiju do kraja mandata ?

-Da li je Ratko Mladić za Vas heroj ili zločinac?

-Da li će se, kada i na koji način ispitati zloupotrebe nezakonito stečenih diploma? 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još