Starograđani ogorčeni zbog raskopanih ulica, iz Opštine najavljuju tužbe

 Starograđani ogorčeni zbog raskopanih ulica, iz Opštine najavljuju tužbe

foto Portal Ulcinj

Starograđanima je dozlogrdilo probijanje svih rokova na rekonstrukciji kaldrme , koju izvodi firma Montal dsd iz Podgorice, a podizvođači su, kako nam je rečeno iz Opštine Ulcinj, Nik kompani iz Podgorice i  SN elektroniks iz Ulcinja. Starograđeni tvrde da im je uskraćeno pravo na život i rad, a radovima koji su počeli u januaru, kraj se ne nazire.

 “ Dolazi sezona I ulice su još uvijek raskopane, dok je kaldrma za nas postala misaona imenica. Tražimo njihovu odgovornost. Vrijeme izviđenja I završetka radova su sami postavili, oni-a ne mi, niti im je ko tražio”, kazao je Ismet Karamanaga- predsjednik Udruženja prijatelja Starog grada

foto Portal Ulcinj

Starograđani poručuju da će ukoliko se radovi ne ubrzaju tražiti uključivanje sudskih instanci, kako bi spriječili, kako navode, dalje degradiranje, devastaciju i ponižavanje Starog grada. Punu podršku dao im je I predsjednik Opštine, koji navodi da je izvođaču radova glavni izgovor kašnjenje to što nije obezbijeđen kamen za kaldrmu.

“ Prema premjeru I predračunu, prema projektu postoje razne faze radova I ono što prethodi postavljanju kamena su razni slojevi, medju njima je I tanak sloj betona od 10 cm. Na to nije mogao da utiče odabir kamena nikako, Ne vidim zašto to nisu završili” , kazao je Aleksandar Dabović- predsjednik opštine Ulcinj.

Dabović je pozvao izvođače radova da hitno izađu sa odgovorom, kada će posao biti završen. Od predstavnika Opštine se moglo čuti da može doći I do raskida ugovora, ali I tužbi.

“ Oni su meni obećali da će prohodne ulice biti 25 juna. Oni su dobili poziv da danas prisustvuju, ali se nisu odazvali pozivu, ni izvođač, ni podizvođač koji je iz Ulcinja”, kazao je Astrit Hodža- potpredsjednik Opštine.

foto Portal Ulcinj

Pojedini smatraju da više nema ni razloga čekati, te da treba podnijeti krivične prijave.

“ Shodno ugovorenim obavezama treba podnijeti krivične prijave, jer ovaj put znači život za sve Starograđane I za sve ugostitelje”, kazao je predsjednik OO SDP-a Ulcinj Naser Resulbegović.

Građani su ogorčeni.

Poznati ulcinjski hotelijer Gano Resulbegović ističe da sve što oni traže je put.

“ Mi samo tražimo put. Tražimo put prema svojim kućama, prema objektima u kojima radimo, živimo I zaradjujemo”, kazao je Resulbegović.

I Dženita Bakić, napominje isto.

“ Svaki dan prolazim I gledam, preskakala sam jedno vrijeme kao koza preko dasaka. Stavrno nema smisla. Ne upiremo prstom u nikog, ne zanima nas ko je kriv, tražimo da se ovaj put konačno dovede u red”, kazala je Bakić. Rok za završetak radova na rekonstrukciji kaldrme bio je april tekuće godine.

Pročitajte još