Starograđani pozvali policiju da zaustavi radove na skeli

 Starograđani pozvali policiju da zaustavi radove na skeli

foto POrtal Ulcinj

Pripremni radovi na velikoj skeli na Pristanu počeli su jutros, uprkos protivljenju mještana I apela lokalne samouprave da se ukrste mišljenja građana I struke I pronađe najbolje rješenje za realizaciju projekta Morskog dobra, vrijednog 800 hiljada eura.

 Starograđane je , kako kažu, jutros probudila buka. Ni na kraj pameti im nije bilo da su radovi počeli na skeli, jer koliko juče, čuli smo da izvođač radova, fiirma Erlang, nije dobila još uvijek dozvolu za prolaz mašinerije – kamiona, bagera, ulcinjskim ulicama.

” Svi se protivimo I svi mještani Ulcinja se protive za ovakav plan projekta I investiciju ovog projekta u dijelu kaceme I velike skele ispod Starog grada. Taj projekat od 800 hiljada eura koji su namjeravali da rade tu- neka se nadležni pozabave tim”, kazao je Selim Karamanaga, poručivši da mještani neće dozvoliti nastavak radova.

Selim Karamanaga

I Sabahudin Voglić smatra da bi trebao da se čuje glas građana.

” Ništa novo da ovdje kreću da lome i ostave tako. Ajde da nešto rade, ali treba I građane neko da pita. Ovdje građane niko ništa ne pita. Mi u Ulcinju se ništa ne pitamo”, istakao je Voglić.

Radovi su danas privremeno zaustavljeni nakon što su građani zvali policiju I komunalnu policiju.

Podgorička firma Erlang ima sve neophodne dozvole za početak gradnje, kazali su nam iz Morskog dobra, ono što nedostaje je samo odobrenje za mašine koje moraju proći gradom. Iz kancelarije Morskog dobra u Ulcinju su nam kazali da će se sastati sa građanima u naredna dva dana, ali nijesu mogli da preciziraju da li će radovi biti obustavljeni.

Mještani poručuju da će se okupiti čim čuju ponovo mašine.

” Mi ćemo protestovati do tog momenta dok nas ne pozovu na sastanak iz Morskog dobra , kom će prisustvovati i predsjednik Opštine” , kazao je Karamanaga.

I Voglić ističe da su se dogovorili sa Starograđanima I ljudima iz Potoka sa Male plaže da organizuju veće proteste.

” Pa makar neka ispoštuju i 20 posto zahtjeva građana,, a ako treba 80 posto nek rade kako oni hoće”, poručuje Voglić.

200 potpisnika peticije u istoj je navelo da zahtijevaju da se budućim projektom riješi parking prostor za mještane, kao I uređenje kaceme I skele za potrebe ribara. Oni strahuju da će nakon navoza I kaceme , ovo biti treća nefunkcionalna investicija Morskog dobra

” Imate navoz tamo od 60 hiljada eura, još niko nije bacio čamac. Mi živimo od mora. Ovo što rade je nečuveno, samo nam ostaje da uzmemo kofere I bježimo, a oni neka žive kako vole da žive, a mi građani polako sa koferima, neko u Njemačku, neko u Ameriku”, rekao je Voglić.

Sabahudin Voglić

Mještani traže da se obustavi realizacija ovog projekta, dok se ne uradi dopuna I korekcija. Traže I da se ovaj prostor vrati pod ingerenciju Opštine Ulcinj, kao I hitno sazivanje sjednice Skupštine grada I izjašnjavanje odbornika o ovom projektu.

Mještani imaju punu podršku lokalne samouprave.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još